Thamar Steenmeijer,  Marja Zijlstra,  Liza Akkermans,  Joeri van Ormondt

Marja Zijlstrapraktijkhoudend logopedist, preverbale logopedie en sensorische informatieverwerking.

De allerkleinsten zijn mijn werkgebied.  Soms hebben baby’s en dreumesen problemen met het leren van de eerste levensvaardigheden: eten, drinken en beginnende communicatie.
Hierbij speelt de begeleiding van ouders een grote rol.

Bij peuters met achterstanden in de ontwikkeling van spraak pas ik vaak de Prompt-methode toe om klanken aan te leren in woorden en Hanen-principes om ouders inzicht te geven in de taalontwikkeling.

Kinderen met een algehele ontwikkelingsachterstand worden door mij behandeld middels methoden en uitgangspunten als Neurorevalidatie en Castillo Morales.

Alle behandelingen worden gezien vanuit de Sensorische Informatieverwerking. Hierbij spelen diverse zintuigen een rol. Niet alleen prikkels die je kan zien, horen, ruiken en proeven, maar ook voelen, evenwicht en lichaamsbesef worden gestimuleerd.


Liza Akkermans, 
logopedist

Sinds 2011 ben ik werkzaam als logopedist in de praktijk.

Ik onderzoek, begeleid en behandel kinderen vanaf 2 jaar met een articulatie- of taalontwikkelingsstoornis. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in afwijkend mondgedrag (OMFT), ben ik Hanen- gecertificeerd en behandel ik kinderen en volwassenen met stemproblemen.

In mijn behandelingen maak ik, in overleg met de cliënt en/of ouders, een plan waarin duidelijk is waar we aan gaan werken en welk doel we willen behalen. Zo blijft de behandeling transparant. Indien nodig is er ook contact met een behandelend arts, peuterspeelzaal of school.

Ik haal mijn voldoening uit het enthousiasme van de cliënten zodra zij zich zonder frustratie, moeite of onzekerheid weer goed kunnen uiten!


Joeri van Ormondt,
logopedist-stottertherapeut

Sinds mei 2016 werk ik bij Logopediepraktijk Zee- en Duinwijk. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van stotteren. Daar heb ik een extra opleiding in en behandel niet anders dan dat.
Vanaf 2018 werk ik vanuit mijn eigen praktijk: De Stotterpraktijk. Ik werk graag met kinderen en hun ouders, het moet leuk zijn om naar mij toe te komen!

Stotteren kan complex zijn, ik denk dat het goed is dat een gespecialiseerde logopedist dat behandelt. Ik heb alle benodigde opleidingen, cursussen en veel vlieguren! Ik ben er op maandag en donderdag.


Thamar Steenmeijer,
logopedist

Sinds maart 2017 ben ik werkzaam bij Logopediepraktijk Zee- en Duinwijk. Hier werk ik als allround logopedist met onder andere volwassenen met (neurologische) spraak-, taal- en slikproblemen en met kinderen met taal- en spraakproblemen. Elke cliënt is anders en vraagt weer om een andere benadering. Juist die afwisseling en het persoonlijke contact met cliënten maakt het vak voor mij boeiend.

Naast mijn werk studeer ik ook nog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik volg daar een master Neurolinguïstiek. Deze studie richt zich op taalproblemen bij volwassenen en kinderen.