Marja Zijlstra en Femke Snelderwaard

Marja Zijlstrapraktijkhoudend logopedist, preverbale logopedie en sensorische informatieverwerking.

De allerkleinsten zijn mijn werkgebied.  Soms hebben baby’s en dreumesen problemen met het leren van de eerste levensvaardigheden: eten, drinken en beginnende communicatie. Hierbij speelt de begeleiding van ouders een grote rol.

Bij peuters met achterstanden in de ontwikkeling van spraak pas ik vaak de Prompt-methode toe om klanken aan te leren in woorden en Hanen-principes om ouders inzicht te geven in de taalontwikkeling.

Kinderen met een algehele ontwikkelingsachterstand worden door mij behandeld middels methoden en uitgangspunten als Neurorevalidatie en Castillo Morales.

Alle behandelingen worden gezien vanuit de Sensorische Informatieverwerking. Hierbij spelen diverse zintuigen een rol. Niet alleen prikkels die je kan zien, horen, ruiken en proeven, maar ook voelen, evenwicht en lichaamsbesef worden gestimuleerd.

Femke Snelderwaard, logopedist

Alle kinderen met problemen in de ontwikkeling van spraak en taal kunnen bij mij terecht. Ik behandel ook pubers die door de orthodontist zijn doorgestuurd omdat ze met hun tong tegen hun tanden blijven slikken (OMFT).